Voor cliënten

Samen maken we dagelijkse activiteiten weer mogelijk

Wanneer u uw zelfredzaamheid tijdelijk bent kwijtgeraakt, wilt u vaak maar één ding: weer meedoen in de maatschappij. En dat kan. Sterker nog, wij helpen u daarbij wanneer uw directe omgeving hierin niet, of niet helemaal kan voorzien. Dat doen we onder andere door middel van:

 • Maaltijdverzorging
 • Boodschappendienst
 • Huishoudelijke hulp
 • Ondersteuning van de mantelzorgers
 • Dagbesteding op maat
 • Individuele begeleiding
 • Begeleiding bij afspraken, zoals een ziekenhuisbezoek
bg

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Onze dienstverlening sluit aan op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de WMO. Gemeenten zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor de ondersteuning van mensen die niet op eigen kracht zelfredzaam zijn (bron: rijksoverheid.nl). Hiervoor treffen gemeenten een voorziening dat door middel van een Persoonsgebonden Budget bij u terecht komt.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Onze zorgverlening en ondersteuning kan dus (deels) worden vergoed vanuit uw Persoonsgebonden Budget, het PGB. Deze moet worden aangevraagd bij de gemeente en wordt op basis van bepaalde voorwaarden aan u toegekend. Welke voorwaarden dat zijn, verschilt per gemeente.

We begrijpen dat het zorglandschap zich lastig laat navigeren en dat u daarbij wel wat hulp kan gebruiken. Daarom helpen onze ervaren cliëntondersteuners Marieke en Gökce met deze aanvraag, te beginnen bij een indicatiestelling.

Indicatiestelling

De aanvraag van een Persoonsgebonden Budget begint met een indicatiestelling: een objectief en onafhankelijk zorgadvies. Hierin staat beschreven welke ondersteuning en verzorging u nodig heeft op basis van uw situatie. Dit zorgadvies schrijven we vanuit een door onze zorggroep gedeelde visie. Deze is gebaseerd op het gedachtengoed van de Positieve Gezondheid.

Vrijblijvend adviesgesprek

Positieve Gezondheid

Wij geloven in de kracht van samen. Samen kijken naar wat wél kan in plaats van wat niet kan. Daarom geloven wij in het effect van Positieve Gezondheid. Vanuit uw eigen huis en beleving kijken we naar de beste manier om weer mee te kunnen doen in de maatschappij.

Met Positieve Gezondheid kunt u beter omgaan met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen en behoudt u meer regie over uw leven. Bij Positieve Gezondheid staan zes onderdelen centraal op basis waarvan wij onze zorg afstemmen:

 • 1
  Uw lichaamsfuncties

  U kunt en krijgt meer zin om meer lichamelijke activiteiten te doen.

 • 2
  Uw mentaal welbevinden

  U voelt u sterker voor de uitdagingen van het leven.

 • 3
  Uw zingeving

  Wat inspireert u, aandacht voor uw persoonlijke interesses.

 • 4
  Mee doen in de maatschappij

  We helpen zodat u de dingen kunt doen die u leuk vindt.

 • 5
  Uw dagelijks functioneren

  U zult merken dat u meer voldoening ervaart.

 • 6
  Uw kwaliteit van leven

  U voelt u vrolijker, gelukkiger en mentaal gezonder.

We leren u graag beter kennen

Heeft u hulp nodig? Wij zijn er voor u, altijd dichtbij en persoonlijk. Neem contact met ons op, we leren u graag beter kennen.

  Hoe kunnen we helpen?

  Ik wil graag hulpIk ben een mantelzorger en wil graag hulp voor een naasteWat kunnen jullie voor mijn cliënten betekenen?

  Jouw gegevens